Home » Corona zelftest kopen

Corona zelftest kopen

corona zelftest voor thuis

Op het internet zijn er verschillende websites te vinden waarbij je een Corona zelftest kunt kopen. Vaak zijn dit buitenlandse websites, maar er zijn ook Nederlandse websites te vinden bij wie je zo’n zelftest kunt kopen. Op het moment dat je zo’n Corona zelftest koopt, is het belangrijk dat je jezelf afvraagt of dit wel een goedgekeurde corona test is. De corona testen die gebruikt worden bij de teststraten van de GGD en bij de commerciële teststraten, zijn vaak goedgekeurd door het RIVM. Dit is bij een zelftest vaak niet het geval. Hierdoor kun je dus twijfelen aan de betrouwbaarheid van zo’n zelftest.

Is een Corona zelftest betrouwbaar?

Een Corona zelftest is vaak niet betrouwbaar. Dit in de eerste plaats omdat zo’n test niet goedgekeurd is door het RIVM. Daarnaast zijn er verschillende zelftesten in omloop. ZO zijn er antigeentesten of bloedtesten die je op het internet kunt bestellen maar er zijn ook vragenlijsten waarmee je kunt bepalen of je besmet bent met het coronavirus. Zo’n vragenlijst is natuurlijk verre van betrouwbaar. Corona gerelateerde klachten kunnen namelijk ook de symptomen zijn van een gewone griep. Bij een Corona zelftest kun je er dus nooit vanuit gaan dat de uitslag van zo’n test ook altijd klopt.

Wat kun je beter doen?

Op het moment dat je wilt weten of je besmet bent met het coronavirus, is het beter om een afspraak te maken bij een officiële testlocatie. Dit omdat je hier altijd getest zal worden met behulp van een goedgekeurde corona test. Zodra de uitslag van zo’n test bekend is, kun je er in de meeste gevallen vanuit gaan dat deze uitslag klopt. Tenzij je een Corona antigeentest af hebt laten nemen en geen klachten hebt. Het is namelijk mogelijk dat je toch besmet bent met het coronavirus ondanks het feit dat je geen klachten hebt. Wanneer dit het geval is, zal een antigeentest in negen van de tien gevallen aangeven dat je negatief bent.

healgen corona zelftest neus

Toch een Corona zelftest

Toch kan het zijn dat je een Corona zelftest wilt kopen. Dit omdat je snel wilt weten of je eventueel besmet bent met het coronavirus. Indien je dit doet, is het altijd slim om alsnog een afspraak te maken bij een officiële corona testlocatie. Dit zodat je verzekerd bent van een juiste uitslag. Zo’n zelftest kan dus een uitkomst bieden, maar is zeker niet altijd betrouwbaar. Ga dus nooit klakkeloos uit van de uitslag die een Corona zelftest aangeeft.