Home » Nieuws » COVID 19: nog geen behandeling

COVID 19: nog geen behandeling

Er is nog geen behandeling tegen COVID-19. Wel zijn er bepaalde geneesmiddelen die bij gebruik een positief effect hebben.

 

Paracetamol bij pijnklachten

Je zit ziek thuis met milde klachten (Corona symptomen). Bij pijn en koorts kun je dan paracetamol nemen. Deze pijnstiller werkt goed tegen pijn en koorts. Bovendien heeft deze pijnstiller minder bijwerkingen dan andere pijnstillers. Daarom is paracetamol veiliger dan andere pijnstillers. Bovendien werkt paracetamol beter tegen pijn dan andere pijnstillers.

 

Dexamethason en Remdesivir voor ernstig zieke patiënten met COVID-19

Er zijn twee medicijnen die bewezen hebben een positief effect te hebben bij de behandeling van ernstig zieke patiënten met COVID-19.

● Dexamethason en andere corticosteroïden zijn geneesmiddelen die de afweer onderdrukken. Ernstig zieke patiënten hebben vaak extra zuurstof nodig. Aangetoond is dat deze middelen de kans op overlijden van die patiënten verminderd. Deze medicijnen worden niet gebruikt om patiënten met milde klachten te behandelen. Waarom niet? Omdat deze geneesmiddelen de ziekte bij mensen met milde klachten erger maakt.
● Remdesi Vir is een antiviraal middel dat via een infuus wordt toegediend. Heeft een COVID-19 patiënt zuurstof nodig? Bij die patiënten kan Remde Sivir het klinisch herstel van patiënten versnellen.
● Patiënten met COVID-19 die erg benauwd zijn krijgen extra zuurstof toegediend. Patiënten die op de Intensive Care liggen kunnen via een beademingsmachine tijdelijke ondersteuning krijgen van hun ademhaling. Bij opname in het ziekenhuis krijgen ernstig zieke patiënten met COVID-19 bij hun opname in het ziekenhuis doorgaans antistollingsmedicatie. Dit krijgen ze omdat deze patiënten een verhoogd risico hebben op trombose (bloedstolsels).